Video

Goedkoop autorijden zonder rijbewijs, gouden handel met Volkswagens die maar 45 kunnen

9 augustus 2014 om 17:15
nl
Hij bouwde zelf een auto om, zodat hij in de regen droog naar school kon rijden en had al snel door dat er handel in zit. De 17-jarige Thijs Verberne uit Eindhoven, heeft sinds begin dit jaar in Westerhoven een succesvol bedrijf in begrensde auto’s die niet harder kunnen rijden dan 45 kilometer per uur. De school heeft hij ondertussen verruild voor de autohandel. Soms verkoopt hij wel vier auto’s per dag.
Geschreven door

“Het voordeel is dat je in een volwaardige auto kan rijden zonder rijbewijs”, zegt Thijs. Vooral jongeren en ouderen behoren tot zijn klantenkring. Jongeren mogen vanaf 16 jaar in een begrensde auto rijden. En voor de langzame auto’s betaal je geen wegenbelasting.
Gevaar op de wegVeilig Verkeer Nederland is niet te spreken over het succes van de begrensde auto’s. De wagens zouden, vanwege hun lage snelheid, een gevaar zijn op de weg. Bovendien hebben veel chauffeurs geen rijbewijs.
Thijs is het daar niet mee eens: "Met een gevarendriehoek wordt aangegeven dat het een begrensde auto is en het is veiliger dan een scootmobiel. De meeste mensen hebben wel rijervaring of een rijbewijs."
Veel Golfjes in de aanbiedingDe modellen die hij in de aanbieding heeft zijn niet alleen kleine wagentjes waarvan je verwacht dat ze niet hard kunnen rijden. Er staan ook opvallend veel Volkswagen Golfjes te koop, die niet harder meer kunnen dan 45 kilometer per uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.