Vier vluchten met onderzoekers vliegramp Oekraïne zaterdag geland in Eindhoven - Omroep Brabant

Vier vluchten met onderzoekers vliegramp Oekraïne zaterdag geland in Eindhoven

10 augustus 2014 om 00:45 • Aangepast 21 november 2020 om 23:05
nl
Vier vluchten met terugkerende onderzoekers uit Oekraïne zijn zaterdag geland op Vliegbasis Eindhoven. Dat heeft Defensie gemeld. Vier vluchten brachten zaterdag 200 mensen terug, vrijdag waren al 140 man vanuit Oekraïne aangekomen in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Het eerste toestel kwam rond 13.00 uur aan, het tweede rond 14.15 uur en het derde rond 18.15 uur. De vierde vlucht kwam binnen rond 22.45 uur.
In totaal keerden zaterdag ongeveer tweehonden Nederlandse politiemensen en marechaussee terug. Ook enkele Maleisiërs en Australiërs vlogen mee. Het onderzoeksteam werd geleid door Pieter-Jaap Aalbersberg en kolonel Kees Kuijs van de marechaussee. Zij kwamen terug met de laatste vlucht van zaterdag.
Kleine groep blijftHet zijn voorlopig de laatste mensen die terugkomen uit het rampgebied. Een kleine groep is achtergebleven. Zij moeten ervoor zorgen dat de spullen die de lokale bevolking de komende tijd nog vindt in het rampgebied, naar Nederland komen.
De achterblijvers moeten ook regelen dat er weer snel opgeschaald kan worden als de zoektocht naar lichamelijke resten en persoonlijke bezittingen wordt hervat.

Wachten op privacy instellingen...

Premier Mark Rutte maakte woensdag bekend dat het zoeken naar menselijke resten en bezittingen van slachtoffers van de ramp voorlopig wordt gestaakt. Aanleiding is de verslechterende veiligheidssituatie in het gebied, waar nog steeds wordt gevochten door het Oekraïense leger en separatisten.
65 slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn inmiddels geïdentificeerd. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag laten weten.
Vliegramp MH17Eerder kwamen vijf vluchten naar Nederland met daarin de stoffelijke resten en bezittingen van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 van Malaysia Airlines. Bij de aanslag op donderdag 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om, waaronder zeker 50 inwoners van de provincie Brabant.
Lees al berichtgeving over de vliegramp op de nieuwspagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.