Sport zaterdag: Maikel Scheffers schrijft toernooi Italië op zijn naam, Vos niet eerste in Londen

9 augustus 2014 om 19:46
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Maikel Scheffers, Marianne Vos, Anne Haast en Loek van Wely.
Geschreven door

Scheffers grijpt Trofeo della MoleMaikel Scheffers heeft het toernooi om de Trofeo della Mole in Italië zaterdag op zijn naam geschreven. De rolstoeltennisser uit Dorst kreeg de zege in de schoot geworpen. Zijn tegenstander in de finale, Joachim Gérard, trok zich geblesseerd terug. Vorige week won Scheffers ook al het Austria Open.
Schakers zakken wegLoek van Wely zakt met de Nederlandse schaakploeg weg in het klassement van de Olympiade in het Noorse Tromsö. Oranje verloor zaterdag met 3-1 van Bulgarije. Daardoor staat de ploeg nu zesde in het klassement. Van Wely had voor de 2-2 kunnen zorgen, maar de Tilburger verloor van Krasimir Rusev. Het Nederlands vrouwenteam ging zaterdag ook onderuit, tegen topland India. Anne Haast uit Dongen verloor van Sachdev Tania.  
Bronzini klopt Vos in LondenWielrenster Marianne Vos is er zaterdag niet in geslaagd de Prudential Ride in Londen te winnen. De regerend wereldkampioene werd in de eindsprint op The Mall met een banddikte geklopt door de Italiaanse Giorgia Bronzini, die haar spurt net wat beter timede dan Vos. Lizzie Armitstead eindigde voor eigen publiek op de derde plaats.
Spaans jeugdinternational naar PushDe Bredase hockeyclub Push heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met de Spanjaard Victor Puig Costa. Dat meldt Hockey.nl. Costa is een Spaans jeugdinternational. Daarnaast komt keeper Koen Dijkman over van eersteklasser Zwart-Wit. Push Breda promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau door tijdens de play-offs HDM in Den Haag te verslaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.