Russische boycot Nederlandse groenten nog niet voelbaar op Tilburgse weekmarkt - Omroep Brabant

Russische boycot Nederlandse groenten nog niet voelbaar op Tilburgse weekmarkt

9 augustus 2014 om 19:56
nl
We kunnen nog altijd voor hetzelfde geld een pond appels kopen op de weekmarkt. De boycot van Rusland op groenten en fruit uit Nederland heeft tot dusver geen gevolgen voor de consument aan de groentekraam.
Geschreven door

De meeste groenten en fruit worden voor dezelfde bedragen als een week geleden verkocht. Zo merkte een verslaggever van Omroep Brabant tijdens een rondje op de weekmarkt in Tilburg.
OverschottenDe sancties van Rusland tegen Europa zetten de prijzen van Brabantse groente- en fruittelers onder druk. Verwacht wordt dat de prijzen dalen en dat boeren met grote overschotten blijven zitten.
Een tomatenteler zei onlangs tegen Omroep Brabant dat hij nu al met een overschot kampt. De Tilburgse voedselbank heeft daarop geantwoord dat zij wel interesse hebben in die overschotten.
Naar andere landen exporterenToch is het op de markt nog niet voelbaar. Een koopman beweert dat hij tomaten deze week zelfs duurder heeft ingekocht dan eerder deze week. Hij ziet het niet zo somber in.
"Ik vermoed dat er binnen de internationale markt verschuivingen komen. Landen buiten de EU, die dat eerder niet deden,  gaan nu naar Rusland exporteren. Nederland exporteert vervolgens weer naar die landen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.