Video

NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar gehuldigd voor record: 205 duels onafgebroken onder de lat

9 augustus 2014 om 21:43 • Aangepast 21 november 2020 om 23:05
nl
NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar is zaterdagavond vlak voor het duel tegen Excelsior gehuldigd. De keeper van de Bredase club staat 205 duels onafgebroken in de eredivisie bij zijn club onder de lat. Hiermee verbreekt Ten Rouwelaar het record van 204 wedstrijden dat hij sinds de laatste wedstrijd van vorig seizoen deelde met Ruud Hesp.
Profielfoto van
Geschreven door

Jelle ten Rouwelaar speelde tot aan het begin van de wedstrijd tegen Excelsior 18.360 minuten achter elkaar in de eredivisie. Datzelfde deed Ruud Hesp tussen 1987 en 1993 voor Fortuna Sittard.
Ten Rouwelaar startte in de basis tegen Excelsior waardoor hij het record van Hesp verbreekt. De keeper van NAC begon zijn reeks van 205 duels op 31 augustus 2008 uit tegen AZ.
Voor de wedstrijd gehuldigdJelle ten Rouwelaar werd voorafgaand aan het duel tegen Excelsior alvast gehuldigd. Hij kreeg van NAC een plaquette met de tekst 'Ter ere van de 205e achtereenvolgende wedstrijd in de eredivisie.'

Wachten op privacy instellingen...

De plaquette werd overhandigd door oud-doelman Arno van Zwam. De supporters hadden verschillende spandoeken gemaakt voor de ervaren doelman.
'Ga nog even door'De goalie stelt het record met elke wedstrijd dat hij speelt wat scherper. "Maar laat het maar lekker bij één tegel", zei Ten Rouwelaar na het duel, dat in 1-1 eindigde. "Eén keer huldigen is wat mij betreft genoeg."
Als het aan de doelman ligt, blijft de teller de komende jaren nog even doortikken. "Ik ben van plan zo lang mogelijk te blijven keepen. Ik ben pas 33, dus ik kan nog even door."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.