Video

Punt voor NAC Breda tegen Excelsior

9 augustus 2014 om 23:34
nl
NAC Breda is zaterdag in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen blijven steken op een gelijkspel. Thuis tegen Excelsior werd het 1-1.
Geschreven door

NAC begon het competitieduel met Excelsior met vijf debutanten. De nieuwelingen Rémy Amieux, Joeri de Kamps, Kingsley Boateng, Isak Ssewankambo en Erik Falkenburg kregen van trainer Nebojsa Gudelj allemaal een basisplaats.
Het nieuwe NAC maakte een gedreven indruk, maar Excelsior opende de score. Jeff Stans benutte een penalty. Die werd toegekend na een overtreding van Kenny van der Weg op de voormalige FC Den Bosch-spits Tom van Weert. Jelle ten Rouwelaar koos de goede hoek, maar kon de penalty niet keren.
NAC snel weer gelijkLang kon Excelsior niet genieten van de voorsprong. Adnane Tighadouini reageerde alert op slecht uitschieten van de Rotterdamse doelman Jordy Deckers. Van dertig meter zorgde hij zeer fraai voor de gelijkmaker (1-1). Vlak daarna had 'Adje' zelfs de kans op 2-1, maar de aanvaller schoot op de paal. "Heel jammer, anders hadden we een andere wedstrijd gekregen", aldus Tighadouini.
NAC kreeg meerdere kansen. Zo was bijvoorbeeld Elson Hooi in de tweede helft dicht bij de 2-1, maar hij schoot vrij voor het Excelsior-doel hoog over. Ook Eric Falkenburg had best mogen scoren. "We waren een paar keer dichtbij", aldus Falkenburg, die in het duel begon als middenvelder en eindigde als spits. "Jammer dat we in de afronding net die goal niet maken."  
NAC huldigt Ten RouwelaarDoelman Jelle ten Rouwelaar van NAC Breda werd voor het thuisduel met Excelsior gehuldigd. De keeper speelde zaterdag in Breda zijn 205e eredivisieduel op rij, waarmee hij het record van Ruud Hesp (204 wedstrijden achter elkaar) heeft overgenomen.
"Als je het over het record hebt, dan ben ik trots", zegt Ten Rouwelaar. "Ik vind het ook mooi hoe de club er mee om is gegaan. Ze hebben veel moeite gedaan om mij in het zonnetje te zetten. Dat doet mij heel erg veel. Ik heb een prachtige steen gekregen, daar ben ik bijzonder blij mee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.