Singel Zwemtocht: 300 zwemmers in de grachten van Breda - Omroep Brabant
Video

Singel Zwemtocht: 300 zwemmers in de grachten van Breda

10 augustus 2014 om 12:40 • Aangepast 21 november 2020 om 23:05
nl
Het weer was allesbehalve geweldig, maar de driehonderd man die meededen aan de Singel Zwemtocht in Breda trokken zich daar niets van aan. Zij sprongen tussen elf en twaalf uur gewoon het water in om de singel rond te zwemmen.
Profielfoto van
Geschreven door

42 bikkels zwommen 7,5 kilometer. De meesten zwommen een afstand van 1000 meter.

Wachten op privacy instellingen...

Hoogbejaarde vrouw doet meeMisschien wel de grootste bikkel van allemaal is een Bredase vrouw van 81 jaar, Annie de Vos. Ze zwom de duizend meter. We spraken haar kort voordat ze het water in moest. "Ik ben er wel klaar voor, ik maak me niet zo heel druk. Ik ben niet helemaal fit, maar daar probeer ik zo min mogelijk aan te denken. Ik heb twee jaar geleden iets gehad en daar ben ik nog niet helemaal van hersteld."
Maar van de dochter mag ze en dus gaat De Vos gewoon het water in. Ze heeft zich dan ook goed voorbereid. "Ik train bijna elke dag. Nu wel op een laag pitje, maar wel elke dag."
Den Bosch krijgt er ook eenDe jongste deelnemer is 8 jaar oud. De tocht is Nederlands eerste officiële buitenzwemwedstrijd in een singel. Volgens de organisatie komt dat doordat er in Nederland nauwelijks grachten breed genoeg zijn voor zo'n wedstrijd. In Breda dus wel. In september staat ook in Den Bosch een zwemtocht door de grachten en singels gepland.
Het was de bedoeling dat de wedstrijd om elf uur zou starten. Dat gebeurde ongeveer twintig minuten later pas. Dat had te maken met de lijnen die de organisatie voor aanvang in het water van de singel moest leggen.
Moeilijker dan gedacht"Het leggen van de lijnen is wat complexer dan we in eerste instantie gedacht hadden. De singel is niet recht, maar met slingers en bochten en dus moet je veel boeien hebben om lijnen te leiden."
Een van de zwemmers raakte zondag lichtgewond toen hij tegen prikkeldraad dat in het water lag zwom. Hij hield er een paar bloedende krassen op zijn borst en hand aan over.
Vorig jaar te koudHet is de eerste keer dat de Singel Zwemtocht wordt gehouden. Vorig jaar was dat ook al de bedoeling, maar toen was het water te koud. Nu is het 21 graden en dat is warm genoeg en dus wordt er gezwommen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.