Maïskolf van viaduct Oosterhout door autoruit gegooid: 'Je speelt met mensenlevens!'

10 augustus 2014 om 17:24
nl
Onbekenden hebben zaterdagavond een maïskolf van een viaduct over de A27 bij Oosterhout gegooid. Daardoor werd de voorruit van een auto vernield. De drie inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Geschreven door

In de ruit van de auto zit een groot gat. Bestuurder Ugur Aydin stopte na de klap op de vluchtstrook, vlak na het viaduct van de Hoevestraat, en waarschuwde de politie.
Overal glas"In eerste instantie wist ik niet wat er gaande was", vertelt Aydin aan Omroep Brabant. "Ik dacht eerst aan een klapband, gezien het geluid. We konden niet meer doorrijden. Er was glas op ons gekomen, op de grond, op het dashboard..."  
Hij zag de maïskolf liggen en wist gelijk waar die vandaan kwam. "Het moest wel van het viaduct afkomen, want daar kwam ik net onderdoor toen ik de knal hoorde." Hij zag geen verdachten. "Het was tien uur 's avonds en je staat er niet bij stil dat er van bovenaf iets op je auto gegooid gaat worden."
Misschien jongelui?Ook de politie vermoedt dat de maïskolf is gegooid: "Het zou kunnen zijn dat het is gedaan door jongelui die niet overzien wat dit teweeg kan brengen", zei een politiewoordvoerster.
De auto reed ongeveer 100 kilometer per uur. "Door kordaat optreden heeft de bestuurder zijn voertuig onder controle kunnen houden en op de vluchtstrook tot stilstand kunnen brengen", aldus de politie.
HartaanvalDit zijn geen grappen, benadrukt het slachtoffer. "Je speelt met mensenlevens! Voor hetzelfde geld vliegt iemand de berm in of krijgt iemand een hartaanval."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.