FC Den Bosch verliest door doldwaze minuut op het Kasteel van Sparta Rotterdam

10 augustus 2014 om 18:20
FC Den Bosch heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren van Sparta. Twaalf minuten voor tijd stonden de mannen van Ruud Kaiser nog op voorsprong, maar die werd in één minuut verspeeld. Tot overmaat van ramp ontving Boddaert in de slotfase ook nog een rode kaart.

FC Den Bosch begon met nieuwelingen Ceria, Kabran en Van Huijgevoort in de basis. Daarnaast was er uiteraard een basisplaats voor verloren zoon Anthony Lurling, die ook de aanvoerdersband mocht dragen.
Beide teams laten kansen onbenut: 0-0 bij rustSparta zorgde voor het eerste gevaar, waardoor Moreno Rutten al na drie minuten tegen de eerste gele kaart aan liep. Hij onderbrak een gevaarlijke Sparta-aanval. De eerste echte kans was even later voor Den Bosch. Quekel schoot uit kansrijke positie voorlangs.
Na een kwartier spelen was Sparta gevaarlijk. Gladon schoot goed in uit een corner, maar Moreno Rutten redde attent op de lijn. Kort daarop tikte Quekel een voorzet binnen, maar de spits zou zijn tegenstander eerst omver geduwd hebben en dus werd de treffer niet toegekend.
Daarna bleven de kansen een tijdje uit. Tot Spartaan Youri Loen na 25 minuten van een meter of twintig goed op doel schoot. Bruno Appels keerde zijn inzet voortreffelijk. Uit de afgeslagen corner werd Den Bosch gevaarlijk via Quekel. Hij stond oog in oog met doelman Kortsmit, maar zijn inzet werd net naast getikt door de keeper. Daarna waren er een aantal kansen voor Sparta, maar de thuisploeg wist niet te scoren.
Den Bosch op voorsprong uit strafschopDen Bosch kwam het beste uit de kleedkamer en kreeg ook de eerste kans van de Tweede Helft. Benjamin van den Broek kopte rakelings over het doel na een uitstekende voorzet van Eduardo Ceria. Diezelfde Ceria zette even later goed voor op Quekel, maar zijn kopbal werd geblokt door een verdediger van Sparta.
In de 54e minuut kreeg Den Bosch een strafschop. Erik Quekel werd tegen de grond gewerkt door Breedijk, waarop scheidsrechter Van den Kerkhof gedecideerd naar de stip wees. Barry Maguire benutte de penalty uitstekend: 0-1.
Sparta draait wedstrijd in één minuut omSparta ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna in de 62e minuut, maar dankzij Bruno Appels, kunst- en vliegwerk én de paal ging de bal er niet in. Drie minuten later was Sparta opnieuw dichtbij. Na geklungel achterin schoot Gladon van een meter of elf rakelings naast.
Daarna ging de Spartaanse storm liggen en was de Bossche invaller Jordy Thomassen dichtbij een treffer. Hij schoot na 72 minuten knap uit de draai, maar keeper Kortsmit kreeg zijn hand net voldoende tegen de bal om de inzet te keren.
Na 78 minuten spelen moest Den Bosch alsnog een goal slikken. Kenny Teijsse kopte uit een hoekschop knap de 1-1 binnen. Voor de Bosschenaren van de schrik waren bekomen, lag de 2-1 er ook al in. Invaller Johan Voskamp scoorde uit een doorgekopte voorzet.
Hectische slotfaseIn een steeds onvriendelijker wordende slotfase kreeg Maarten Boddaert vier minuten voor tijd een rode kaart omdat hij in de ogen van de scheidsrechter te stevig door ging op keeper Kortsmit.
Trainer Ruud Kaiser had geen goed woord over voor de beslissing van de scheidsrechter: “Boddaert gaat gewoon voor de bal en raakt de keeper. Dit is gewoon een botsing. Een blunder van de scheidsrechter.“ Na de rode kaart had Den Bosch moeite om nog kansen te creëren, al was Ceria met een schot van afstand in blessuretijd nog dichtbij de 2-2.
Barry Maguire, de doelpuntenmaker, was positief na afloop: “We hebben een goed team staan, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we volgende week winnen.”