Doelman Kostas Lamprou helpt PSV aan moeizame zege bij Willem II

10 augustus 2014 om 20:35 • Aangepast 21 november 2020 om 23:04
nl
PSV heeft zich zondag moeizaam ontdaan van Willem II. De Eindhovenaren wonnen de Brabantse derby tegen Willem II met 1-3.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV leek al na tien minuten in een zetel te zitten en had dat vooral te danken aan twee flaters van formaat in de Tilburgse defensie. Eerst verkeek doelman Kostas Lamprou zich op een lange bal en had Jürgen Locadia een vrije doortocht en daarna profiteerde Memphis Depay van een fout van Ali Messaoud: 0-2.
PSV matigHet duel kabbelde daarna rustig verder totdat Jeffrey Bruma vlak voor rust iets te laconiek verdedigde en Bruno Andrade de ruimte gaf om weg te draaien. Die talmde niet en schoot uit de draai de aansluitingstreffer langs Jeroen Zoet.
Na de hervatting kwamen de Eindhovenaren zelfs goed weg toen Stijn Wuytens een enorme kans onbenut liet.
Rood LamprouPSV maakte daarna geen al te beste indruk maar kreeg de zege uiteindelijk in de schoot geworpen toen Lamprou een penalty veroorzaakte en met rood moest vertrekken. Depay scoorde vanaf de stip: 1-3.
Streppel: 'Doen onszelf tekort'Trainer Jurgen Streppel vond dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan bij de rentree in de Eredivisie: "Die fouten kunnen niet. Maar goed, de tweede helft maak je ook twee persoonlijke fouten door die ballen er niet in te schieten. We hadden hier absoluut niet hoeven te verliezen.'
Streppel nam zijn doelman Lamprou niet al te veel kwalijk. "Het is ook inherent aan het voetbal dat wij willen spelen. Wij willen graag voetbal spelen van achteruit. Kostas is een geweldige kerel. Hier maken we geen thema van."[Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/498503710927257600]
Depay en WijnaldumNa afloop ging het behalve over de fouten van Lamprou vooral over de toekomst van Georginio Wijnaldum bij PSV. Wijnaldum tekent maandag een nieuw contract en gaat ervan uit dat hij blijft, Depay weet dat nog zo net niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.