Discussie schrappen duikteam Zuidoost-Brabant laait weer op na ongeluk Hapert: ‘Dit kan niet langer'

11 augustus 2014 om 18:35
nl
Het fatale ongeluk in Hapert dat het leven kostte van een man (84) en zijn vrouw (79) uit Antwerpen, heeft de discussie rondom het schrappen van het regionale duikteam van Zuidoost-Brabant weer doen oplaaien. "Hopelijk worden raadsleden door het tragische ongeval wakker geschud", vertelt voorzitter Ruud van Vliet van Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers.
Geschreven door

Het Belgische echtpaar kwam zaterdag om het leven nadat hun auto te water raakte in een vijver. Door het afschaffen van het regionale duikteam in Zuidoost-Brabant moest een duikteam helemaal uit Den Bosch komen om assistentie te verlenen.
De duikers kwamen naar verluidt pas na een dik half uur opdraven. Voormalige leden van het duikteam konden alleen maar aan de kant toekijken. "Je doet zowel de slachtoffers, nabestaanden als het personeel veel verdriet hiermee", vertelt Van Vliet. "Zo zie je maar weer dat het besluit om het duikteam af te schaffen grote gevolgen heeft."[YouTube:body:http://youtu.be/f5aOrazbAFM]
'Ik snap er niets van'Volgens Van Vliet kan het zo niet langer. "Wij van de vakvereniging moeten de verantwoordelijken wijzen op wat er zaterdag nu precies is gebeurd en hoe we dit in het vervolg kunnen voorkomen." Het Ouderen Appèl Eindhoven - een partij in de gemeenteraad van Eindhoven - wil dat er zo snel mogelijk weer een regionaal duikteam komt bij de brandweer.
"Ik snap er werkelijk niets van dat een reddingsteam vanuit Den Bosch naar Hapert moet komen", laat fractievoorzitter Dré Rennenberg aan Omroep Brabant weten. De fractie van de partij heeft een brief gestuurd naar de burgemeester en wethouders van Eindhoven. [Tweet:body:https://twitter.com/GeertVerhaar/status/498070739447468032]
Publieke opinieVan Vliet schaart zich achter de uitspraken van Rennenberg. "Het hangt er nu van af hoe zwaar de publieke opinie hierop inspeelt", vertelt de voorzitter van de vakvereniging voor brandweervrijwilligers. "Wij kunnen er zelf in ieder geval niets aan doen. Wel kunnen we onze mening kenbaar maken."
Het is nog onduidelijk hoe de auto zaterdag van de weg kon raken. De politie vermoedt dat de auto in een bocht van de weg is geraakt. De vrouw kon niet op tijd uit het water worden gehaald. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Reactie VeiligheidsregioBij Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant gaat allereerst het medeleven uit naar de nabestaanden van het tragische ongeval. "Een dergelijk ongeval is afschuwelijk", laat ze weten. Veiligheidsregio gaat zo snel mogelijk het optreden van het duikteam evalueren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.