Nog een campinggast van Prinsenmeer Asten besmet met norovirus: ‘Virus is oorzaak van de klachten'

11 augustus 2014 om 20:57
nl
Bij een tweede campinggast van vakantiepark Prinsenmeer in Asten is het norovirus geconstateerd. De uitbraak van de vele maag- en darmklachten lijkt wel te dempen. Dat meldt GGD Zuidoost-Brabant maandagmiddag.
Geschreven door

Tientallen bezoekers kregen de afgelopen weken gezondheidsklachten tijdens hun verblijf op de camping, zo werd begin augustus duidelijk. Bij één van de gasten werd het norovirus vastgesteld. Volgens GGD wijzen de laatste onderzoeken uit dat dit virus waarschijnlijk de veroorzaker is van de vele klachten.
Optimale hygiëne van alle partijen is volgens GGD van groot belang. In een verklaring laat de gezondheidsinstelling weten dat zowel het water van de zwemplas als van het binnenzwembad aan de risiconormen voldoen.[YouTube:body:http://youtu.be/zj5X_kUVUFs]
'Slechte hygiëne'Afgelopen vrijdag gaf het vakantiepark al aan dat het aan alle hygiëne-eisen voldoet. De bezoekers van Prinsenmeer vertelden echter aan Omroep Brabant dat de vele gezondheidsklachten te wijten zijn aan de slechte hygiëne op het park.
"De wc's zijn vies en douchebakken liggen vol met haren", vertelde een van de campinggasten. Het vakantiepark sprak de slechte hygiëne weer tegen. "Er is wat onrust op de camping, maar dat komt ook door de mensen zelf."[YouTube:body:http://youtu.be/keidKjJz-RU]
Geen blauwalgDe provincie deed onderzoek naar blauwalg, maar dat werd niet in de zwemplas van het vakantiepark aangetroffen. De zieke vakantiegangers kampen onder meer met maag- en darmklachten, zoals braken en diarree.
In totaal moesten acht vakantiegangers naar een huisarts. Eén kind moest kort naar het ziekenhuis, maar die maakte het snel weer goed.
NorovirusHet norovirus is zeer besmettelijk en een bekende verwekker van diarree. Mensen kunnen besmet raken wanneer ze in contact komen met voedsel of water waar ontlasting in zit of via direct contact met iemand die met het virus besmet is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.