Geen asbest vrijgekomen bij uitslaande schuurbrand in Geldrop - Omroep Brabant

Geen asbest vrijgekomen bij uitslaande schuurbrand in Geldrop

12 augustus 2014 om 02:32 • Aangepast 24 april 2020 om 16:09
nl
Op de Kalanderstraat in Geldrop is maandagavond een grote schuur achter een huis volledig in vlammen opgegaan. Dat gebeurde iets voor twaalf uur. Aanvankelijk werd er gemeld dat er asbest was vrijgekomen, maar na uitvoerig onderzoek bleek dit niet zo te zijn.
Geschreven door

De brand werd snel opgeschaald omdat het om een uitslaande brand ging. De politie heeft de nabije omgeving afgezet. Een adviseur 'gevaarlijke stoffen' werd opgeroepen omdat er gasflessen zouden zijn ontploft in de schuur.
AsbestToen de brand rond half drie 's nachts onder controle was, laaide het vuur rond een uur of vier weer op. Omdat er golfplaten op de garage lagen, dacht de brandweer dat er vermoedelijk asbest vrij zou zijn gekomen. De schuur werd afgezet met linten en de brandweer spoot de omgeving schoon. Dinsdagochtend is er verder onderzoek geweest, waaruit bleek dat er geen asbest bij de brand is vrijgekomen.
Geen gewondenNiemand raakte gewond. De bewoner van het huis was op het moment van het uitbreken van de brand aanwezig in zijn woning, maar zag de brand pas na alarmering van buurtbewoners.. De brandweer kwam met twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse. Ook was de officier van dienst van de brandweer aanwezig.
Hobby met HoutIn de schuur lag veel hout opgeslagen, omdat de garage dienst deed als werkschuur voor een hout hobbyist. Het vuur verspreidde zich daardoor snel. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, kon een woordvoerder van de brandweer nog niet zeggen. De melding werd gedaan door een buurtbewoner.
Ook autobrandIn de straat achter de schuur vloog diezelfde nacht een Ford Ka in brand. Een omwonende was er snel bij en kon de brand snel blussen.
De politie onderzoekt de autobrand en houdt er rekening mee dat die iets te maken kan hebben met de schuurbrand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.