Sport dinsdag: Wijnaldum genomineerd en FC Den Bosch loopt opleidingsvergoeding mis

12 augustus 2014 om 14:21
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor: FC Den Bosch ook slachtoffer deal Vorm, Wijnaldum genomineerd als "Maatschappelijk speler 2014", Eneco-tour in Brabant en Hassan en Cadée in aktie op openingsdag EK atletiek in Zürich.
Geschreven door

FC Den BoschFC Den Bosch lijkt, net als FC Utrecht, het slachtoffer te worden van de gang van zaken rond de transfer van Michel Vorm. Dat meldt het Brabants Dagblad. De doelman is door zijn huidige club Swansea City in een spelersruil met gesloten beurzen betrokken. FC Den Bosch dreigt daardoor een opleidingsvergoeding van zo'n 30.000 euro mis te lopen. Michel Vorm keepte in het verleden een jaar in de Vliert. FC Utrecht heeft de wereldvoetbalbond FIFA ingeschakeld om toch een deel van de transfersom te krijgen.
WijnaldumGeorginio Wijnaldum is door de Eredivisie en de VriendenLoterij genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’. Aan de prijs is een bedrag van € 50.000,- gekoppeld, dat besteedt mag worden aan een maatschappelijk project naar keuze. Wijnaldum is verbonden aan verschillende maatschappelijke projecten van PSV, zoals Playing for Success, Scoren met Scholing en de Dutch Career Cup. Ook Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Bram van Polen (PEC Zwolle) en Deniz Türüc (Go Ahead Eagles) zijn genomineerd. Op maandag 1 september is de bekendmaking.
Eneco-tour in BrabantEen deel van het internationale wielerpeloton is dinsdag en woensdag in Brabant actief vanwege de Eneco-tour. Dinsdag is om 12.30 de start van de tweede etappe in Waalwijk, waarna er na ruim 177 kilometer door onder meer Drunen, Haarsteeg en Den Bosch in Vlijmen gefinisht wordt. Woensdag is Breda aan de beurt met een tijdrit van bijna 10 kilometer.
Brabanders in aktie bij EK atletiek ZürichSifan Hassan uit Eindhoven en Erik Cadée uit Den Bosch komen vandaag in aktie op de openingsdag van het EK atletiek in Zürich. Hassan gaat zich proberen te plaatsen voor de finale van de 1500 meter. Cadée gaat hetzelfde doen bij het discuswerpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.