Video

Smeulende resten Destra Data Breda even opgelaaid na verwoestende brand

12 augustus 2014 om 09:13
nl
De grote brand bij Destra Data in Breda is maandagnacht nog even opgelaaid. Het vuur is inmiddels weer onder controle. Bij de brand die maandag de hele middag duurde, werd het bedrijfspand voor een groot gedeelte verwoest.
Geschreven door

De brand woedde maandag aan de Mijkenbroek. Dat ging gepaard met flinke vlammen en veel explosies. Het vuur sloeg van Destra Data over naar enkele andere bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw. Rond kwart voor vijf werd het sein 'brand meester' gegeven.
Vuur weer opgelaaidDe brandweer is tot diep in de nacht druk geweest met nablussen. Rond twee uur 's nachts was de grote brand onder controle. Het vuur laaide rond vijf uur 's nachts weer op vanuit de smeulende resten. Daarvoor werd de brandweer opnieuw opgeroepen. Inmiddels is de situatie weer helemaal onder controle.
De zwartgeblakerde resten liggen er dinsdagochtend troosteloos bij. De gevel van het pand staat nog maar deels overeind. Delen van de staalconstructie zijn door de hitte verwrongen.
Burgemeester: 'verslagenheid is enorm'Burgemeester Peter van der Velden van Breda bezocht dinsdag net als de dag van de brand het industrieterrein. "Het is moeilijk in woorden uit te drukken. Maar dat de ellende groot is, staat buiten kijf", zo reageert hij.
Van der Velden wil wat proberen te betekenen voor de getroffen ondernemers: "Ik vraag hier wat de gemeente eventueel zou kunnen doen om het weer op te kunnen pakken. Dat zijn we verplicht aan de hardwerkende mensen hier."
Lees alles over de brand bij Destra Data van minuut tot minuut terug in onze liveblog

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.