Transportverhuurbedrijven in Asten en Veghel gedupeerd door malafide huurder

12 augustus 2014 om 14:14
nl
Twee transportverhuurbedrijven in Asten en Veghel zijn bestolen door het bedrijf Miro B.V. uit Den Haag. Het Haagse bedrijf huurde in totaal vier trucks, twee opleggers, twee koel-/vriestrailers en een bakwagen bij Christian Hoefnagels Internationaal Transport BV in Asten en BAS Trucks in Veghel, en ging er vervolgens met alle voertuigen vandoor.
Geschreven door

"Het is verschrikkelijk. Het bedrijf bestaat nog geen jaar, het loopt goed en nu zijn we ineens meer dan de helft van ons materiaal kwijt", aldus Sanne Hoefnagels van het gedupeerde bedrijf in Asten. Haar man Christian zette met een vriend het verhuurbedrijf op dat werkt vanuit Maasbracht.
"Omdat Miro B.V. zoveel spullen ineens wilde huren, hebben we alles extra gecheckt. Zelfs onze verzekeringsagent bij Centraal Beheer gaf groen licht." En dus verhuurde Hoefnagels een bakwagen, twee trekkers en twee opleggers.
'Ook diefstal bij BAS Trucks Veghel'"We hadden er geen goed gevoel over maar konden geen malafide zaken ontdekken. Dus gingen we vorige week akkoord." Dit weekend besloot Christian Hoefnagels om nog eens op internet de naam Miro B.V. te checken. "We schrokken ons rot toen die naam verscheen in relatie tot diefstal van vrachtwagens bij BAS Trucks in Veghel."
Dat bedrijf heeft inmiddels de onderneming Truck Claimers ingezet. Voor de gouden tip over de combinaties wordt 5000 euro uitgekeerd. De site van Truck Claimers meldt dat 'een aantal voertuigen is teruggevonden bij de Turkse grens. Er werd geprobeerd om deze voertuigen buiten de EU te krijgen. De chauffeurs hadden nepfacturen bij zich van de firma Multistaal uit Rotterdam.'
Eerst aangetekende brief, dan pas aangifteChristian Hoefnagels heeft inmiddels geprobeerd aangifte te doen bij de politie. "De regels schrijven alleen voor dat we eerst een aangetekende brief moeten sturen naar Miro B.V.. Pas na zeven dagen kan er dan officieel aangifte worden gedaan. We zijn bang dat dat veel te laat is om onze trucks nog terug te vinden", aldus Sanne Hoefnagels.
Hélène Minderman van Transport en Logistiek Nederland is niet bekend met het bedrijf Miro BV maar stelt dat dit soort oplichters vaker voorkomt: "Het zijn figuren die zich met vijf of zes bedrijven inschrijven bij de Kamer van Koophandel en met pseudoniemen werken." Dat Centraal Beheer ook niet op de hoogte was van de praktijken van deze malafide huurder, verbaast haar niet. "Dit zijn geen gelegenheidsdieven. Ze gaan geslepen te werk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.