Honderden lopers stille tocht MH17-slachtoffers Sjors Pijnenburg en Kristy van den Schoor in Tilburg

12 augustus 2014 om 21:23 • Aangepast 21 november 2020 om 23:04
nl
De Tilburgse slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne, Sjors Pijnenburg en Kristy van den Schoor, werden dinsdagavond herdacht met een stille tocht. De tocht was een initiatief van bewoners van de wijk waar de twee woonden. Honderden mensen deden mee.
Profielfoto van
Geschreven door

De stille tocht begon om zeven uur in het Kromhoutpark en kwam onder meer langs het huis waar Sjors en Kristy samenwoonden. De route bracht de lopers bij de Heikese kerk, waar een monument tegen zinloos geweld staat.
De kerk was dinsdagavond speciaal open. Daar hadden mensen een laatste mogelijkheid om het gemeentelijke condoleanceregister te tekenen.

Wachten op privacy instellingen...

Toespraak door burgemeesterHet monument tegen zinloos geweld was ook het eindpunt van de stille tocht. Daar vond een stille herdenking plaats. Ook burgemeester Peter Noordanus was dinsdagavond aanwezig. De burgervader sprak woorden van herinnering uit voor de omgekomen Tilburgse slachtoffers.

Wachten op privacy instellingen...

Veel slachtoffersBij de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines op donderdag 17 juli 2014 kwamen in totaal vijftig Brabanders om het leven.
Eerder werd er in Helmond ook al een stille tocht gelopen ter nagedachtenis aan Jennifer van der Leij, haar zoontje Rowen Bats en Joop de Roo. In Roosendaal was een grote herdenkingsbijeenkomst voor Bart Lambregts en zijn vriendin Astrid Hornikx.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.