'Gewetenloze' Ossenaar veroordeeld voor chanteren meisje met naaktfoto's via WhatsApp

12 augustus 2014 om 15:41
nl
Een 23-jarige man uit Oss is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor het maken van naaktfoto's van een 17-jarig meisje. Hij had één foto van haar naar vrienden gestuurd en dreigde de rest op internet te zetten.
Geschreven door

De Ossenaar maakte de foto's een jaar geleden met zijn mobiele telefoon na een avondje stappen. Ook het meisje zelf had, onder invloed van alcohol en drugs, met een telefoon naaktfoto's gemaakt.
De man stuurde later één foto door naar twee vrienden. De man chanteerde het meisje vervolgens via WhatsApp door te zeggen dat hij de rest op internet zou zetten als zij geen seksuele handelingen met hem zou verrichten.
'Man handelde gewetenloos'De rechter rekent het de Ossenaar zwaar aan dat hij 'grote inbreuk' heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het meisje. "Hij handelde daarbij gewetenloos zonder zich iets aan te trekken van de mogelijke impact op het meisje", aldus de rechtbank.
De man is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Verder moet hij zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.