Video

Heel Gilze dol op pakjesbezorger Johnny

12 augustus 2014 om 17:44
nl
Vaak mopperen we op de pakjesbezorger. Waar blijft hij nou of waarom bezorgt hij mijn pakketje nou net bij die onuitstaanbare buurman? In Gilze wordt er niet geklaagd, sterker nog er is niets dan lof. Pakjesbezorger Johnny van Strien krijgt zelfs fanmail.
Geschreven door

"Ben ik niet thuis, dan komt hij gewoon langs op m'n werk om het pakketje af te geven. Johnny is zo'n gast", vertelt een dame op straat terwijl ze haar duim omhoog steekt. Rij je met John van Strien mee 'zeg maar Johnny' in zijn PostNL-bus, dan wuift in Gilze iedereen naar je op straat. Hoe kan het dat een pakjesbezorger zo populair is?
"Tja, ik weet het ook niet", zegt Johnny terwijl hij zijn bus door de straten manoeuvreert. "Bij PostNL krijgen ze continu mailtjes van tevreden klanten, die helemaal enthousiast zijn over mij. Terwijl ik volgens mij niks speciaals doe. Tja, mezelf zijn."
GeklaagJohn van Strien kent de klaagmailtjes, die PostNL over zijn collega's wel eens ontvangt. "Mensen zijn veeleisend en als ze dan geen uitleg krijgen waarom een pakketje later wordt bezorgd dan wordt er geklaagd. Ik probeer altijd duidelijk en vriendelijk te zijn en ook wat extra moeite te doen om van de pakketjes af te komen. Ik rij liever even naar een familielid of naar iemand z'n werk om het pakketje te bezorgen dan dat ik het weer mee moet nemen."
Extra moeiteEn die extra moeite wordt gewaardeerd in Gilze, waar heel veel mensen inmiddels lyrisch zijn over de twee meter lange pakjesbezorger. "Hij is mijn grote vriend", zegt een dame die net een pakje in ontvangst heeft genomen. "Ik bestel eigenlijk alleen maar mijn pakketjes, zodat Johnny weer langs kan komen", knipoogt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.