Buitenlandse student TU/e besmet met tuberculose, GGD start contactonderzoek

12 augustus 2014 om 18:44
nl
Bij een buitenlandse student die het afgelopen half jaar een afstudeeropdracht uitvoerde aan de faculteit Biomedische Technologie van de TU/e, is tuberculose vastgesteld. Mogelijk gaat het om een besmettelijke vorm.
Geschreven door

Dat meldt Cursor, de nieuwssite van de universiteit. De GGD Brabant-Zuidoost gaat een contactonderzoek uitvoeren bij mensen die intensief contact hadden met de student. Daar zitten twintig medewerkers en studenten van de faculteit Biomedische Technologie bij.
Onderzoek mogelijk uitgebreidDe direct betrokkenen ontvingen maandag een e-mail van het bestuur van de faculteit en de GGD-arts die het onderzoek uitvoert. Als in de groep met twintig medewerkers en studenten geen besmettingen worden gevonden, is verder onderzoek niet nodig. Als dit wel het geval is, wordt het contactonderzoek verder uitgebreid.
De student kwam een half jaar geleden tijdelijk naar de TU/e om een afstudeeropdracht te doen. Zijn moeder is overgekomen om hem bij te staan. Zijn behandeling lijkt aan te slaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.