Video

Lars Boom wint weer net niet in geboorteplaats Vlijmen

12 augustus 2014 om 18:48
nl
Het is Lars Boom weer niet gelukt om de etappe met finish in de Enecotour in zijn geboorteplaats Vlijmen te winnen. De Tsjech Zdenek Stybar won de sprint van de eerste groep voor de Brabander. Vorig jaar werd Boom derde in Vlijmen.
Geschreven door

Stybar nam met zijn ritzege ook de leiding in het algemeen klassement over van de Italiaan Andrea Guardini. Boom volgt op een seconde van de winnaar van vorig jaar.
HuldigingNa afloop van de rit werd Boom gehuldigd door de gemeente Heusden, waar Vlijmen onder valt, voor zijn etappewinst in de Tour de France van dit jaar. Hij kreeg een kasseienstrookje cadeau. Die komt te liggen voor de 'Larsboom', een rode beuk die hij kreeg na zijn wereldtitel veldrijden.
Woensdag krijgt de winnaar van een Touretappe een nieuwe kans in de 9,6 kilometer lange tijdrit in en rond Breda. "De tijdrit ligt me'', zei Boom. "Ik heb de mogelijkheid om de trui te pakken, maar Stybar zou ook kunnen uitlopen. Ik richt me deze week op het klassement. Wanneer ik me goed blijf focussen, kan ik ver komen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.