Tweetal opgepakt in Eindhoven en Veldhoven voor invoeren chemicaliën voor drugs

12 augustus 2014 om 19:33
nl
De FIOD, de opsporingsdienst van de belastingdienst, heeft dinsdag twee mannen (51 en 56) opgepakt die betrokken zouden zijn bij de invoer van chemicaliën voor synthetische drugs. Dat laat justitie weten.
Geschreven door

De FIOD vond in een loods van de mannen in Someren een onbekend aantal vaten en tientallen lege jerrycans. Ook kwam naar voren dat de mannen vermoedelijk voor 20.000 kilo aan formamide, een bestandsdeel voor amfetamine en MDMA, hadden besteld in Duitsland.
De mannen hadden ook andere chemicaliën besteld, waaronder PMK-glycidezuur, zoutzuur en methylamine. Een deel van de bestelde chemicaliën trof de politie pas in verschillende drugslabs en bij een dumping van drugsafval aan. In Brabant vinden hulpdiensten geregeld drugsafval.
Woningen doorzochtDe belastingdienst doorzocht dinsdag ook de woningen van de verdachten in Veldhoven en Eindhoven. Daarnaast werden ook enkele bedrijfspanden in Veldhoven, Someren en Hilversum onder de loep genomen. De FIOD legde beslag op chemicaliën, administratie, digitale gegevensdragers en mobiele telefoons.
De FIOD hield de mannen dinsdagochtend aan. Volgens justitie komen ze donderdag voor bij de rechter-commissaris in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.