Familie overleden Niels Pijnenburg krijgt eind augustus bericht van OM over onderzoek taxichauffeur

12 augustus 2014 om 21:53 • Aangepast 24 april 2020 om 16:11
nl
De ouders van Niels Pijnenburg (27) uit Den Dungen krijgen eind augustus te horen of justitie verder onderzoek gaat doen naar de toedracht van het ongeluk waarbij hun zoon om het leven kwam. Vader Geert wil gerechtigheid voor Niels en hoopt dat alle feiten boven water komen. "We zijn natuurlijk nog in afwachting, maar mocht het OM afzien van strafrechtelijke vervolging, dan wil ik er zelf een strafadvocaat op zetten", vertelt Geert.
Geschreven door

Niels zou in mei na een avondje stappen ruzie hebben gekregen met een 56-jarige taxichauffeur. Op de N617 Bosschebaan tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch zou hij volgens verklaringen van de chauffeur aan de handrem hebben getrokken en uit de auto zijn gesprongen.
'Hij werd vast agressief'De ouders van Niels geloven dat de taxichauffeur slechts een deel van het verhaal vertelt en essentiële details weglaat. "Van wat ik weet, is Niels nooit bewust op ruzie uit. In alle paniek zou hij vast geen uitweg meer hebben gezien", aldus vader Geert.
De taxi was bijna op de bestemming toen de twee ruzie kregen over de prijs. Volgens de verklaring van de chauffeur keerde hij terug naar Den Bosch om Niels bij het politiebureau aan te geven. Op dat moment zou Niels uit de auto zijn gesprongen. [YouTube:body:http://youtu.be/MUjOssbKWFU]
Strafrechtelijk vervolgdOf Niels uit de auto is geduwd, wordt door vader Geert niet uitgesloten. "Dat de chauffeur zomaar is doorgereden en Niels gewond heeft achterlaten, is onacceptabel. Op basis van dat laatste zien wij graag een strafrechtelijk onderzoek naar de man", stelt hij.
Niels Pijnenburg werd die bewuste zaterdagochtend door omstanders zwaargewond op de weg gevonden. Later op die dag overleed hij aan zijn verwondingen. De chauffeur werd eind mei vrijgelaten door de politie. "We hopen dat er een rechter zich over deze zaak gaat buigen en dat er zo eindelijk meer duidelijkheid komt over wat er nu écht is gebeurd."[YouTube:body:http://youtu.be/NmKemrOgYR8]
AugustusAfgelopen zaterdagnacht raakte een 25-jarige man uit Den Dungen zwaargewond nadat hij uit een taxi sprong. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk, maar de vader van Niels heeft zo zijn gedachtes. "Het taxiwereldje is behoorlijk agressief geworden", vertelt hij. "Chauffeurs kunnen behoorlijk uit hun slof schieten als het geldbedrag hen niet zint."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.