Fors meer vrouwen en buitenlanders naar Technische Universiteit Eindhoven

13 augustus 2014 om 11:00
nl
Het aantal aanmeldingen voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is fors gestegen. Er gaan met name meer vrouwen en buitenlanders in Eindhoven studeren. In totaal noteert de TU/e 2200 eerstejaarsstudenten. Dat is een kwart meer dan vorig jaar.
Geschreven door

Volgens Lex Lemmens, Dean Bachelor College TU Eindhoven, is de toename van vrouwen en buitenlanders niet vreemd: "Door ons meer te richten op mens en technologie, zien we de afgelopen jaren een verandering van het type student dat hier komt studeren. Dat zorgt ook voor meer vrouwen en internationaliteiten op de campus."
IntroductieDe 2200 eerstejaarsstudenten maken van 18 tot en met 22 augustus kennis met de stad Eindhoven en de universiteit. 360 studenten zijn internationaal. De voertaal tijdens plenaire sessies is Engels
De introkinderen, zoals de nieuwkomers genoemd worden, worden door ouderejaars wegwijs gemaakt met onder meer een quiz via een telefoon-app. Bij de hotspots van Eindhoven zoals het PSV stadion, Catharinakerk, het Muziekgebouw Frits Philips krijgen de eerstejaars vragen voorgelegd.
Daarnaast zijn er lezingen door Diederik Jekel, Michiel Muller en Diederik de Boorder over ondernemerschap en prestatiegerichtheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.