Video

Karateka Jan Knobel (64) uit Roosendaal in Engelse gevangenis voor drugssmokkel, 'Dit kan niet'

14 augustus 2014 om 02:18
nl
De internationaal bekende karateleraar Jan Knobel (64) uit Roosendaal zit al sinds 8 juli vast in een Engelse cel. Hij wordt verdacht van de smokkel van twintig kilo harddrugs met een straatwaarde van ruim 1,2 miljoen euro. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

De pakketten met cocaïne, heroïne en amfetamine zaten verstopt in een oplegger. De rechtbank in het Britse Folkstone bevestigt dat Knobel op verdenking van de smokkel voor de rechter heeft gestaan en nu dus vast zit.
Harddrugs tussen sportschoenenKnobel, die elke betrokkenheid ontkent, zat achter het stuur van de truck en was met een lading sportschoenen op weg naar een klant in Engeland. Bij een scan aan de Kanaaltunnel ontdekte de Engelse douane de harddrugs.
Pogingen om hem op borgtocht vrij te krijgen, zijn mislukt. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs loopt nog.
'Jan is er ingeluisd'Volgens zijn familie is gelegenheidstrucker Knobel slachtoffer van een valstrik. Hij zou er zijn ingeluisd, zodat een groter transport door de douane kon komen.
Ook leerling Kurt Verschueren denkt dat 'zijn' sensei erin is geluisd. "Dit kan niet, bestaat niet. De sensei doet dit niet", zo zegt hij. "Hij is zelfs tegen het gebruik van shakes om af te vallen. Dus wat zou hij dan doen met harddrugs?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.