ANWB: meer files in januari dan een jaar geleden

EINDHOVEN - Automobilisten zijn dit jaar al flink op de proef gesteld. Althans, dat beweert de ANWB. Die zegt zondag dat er in januari fors meer files stonden dan dezelfde periode een jaar eerder. Ook in Brabant was het aansluiten.
De automobilistenbond zegt dat er de hele dag door files stonden. De precieze tijd speelde dus niet altijd een rol, hoewel januari wel een aantal zeer drukke ochtend- en avondspitsen kende.

Winterse buien
Zoals de avondspits van donderdag 29 januari, die momenteel de kroon wat betreft files spant. Dat kwam met name door de winterse buien. Die zorgden voor flinke opstoppingen in onze provincie, waarmee het nu al één van de drukste dagen van het nog prille jaar is. Er stond toen volgens de ANWB landelijk 399 kilometer file.

'Topdag' was ook woensdag 14 januari. Op de A2 bij Eindhoven ontstond toen al vroeg een ravage door een kettingbotsing waarbij zeven voertuigen waren betrokken. Pas uren later konden de rijstroken weer worden vrijgegeven.

Afzien voor automobilisten
Al met al was het dus afzien voor de automobilisten. Volgens de ANWB stond er afgelopen maand liefst veertig procent meer files dan dezelfde periode vorig jaar. Voor automobilisten is het dus te hopen dat het deze maand meevalt.