Extra maatregelen na tragische dood bejaard echtpaar in vijver Hapert

13 augustus 2014 om 14:05
nl
De gemeente Bladel gaat maatregelen nemen op de plek waar zaterdag een auto in het water raakte, met fatale gevolgen. Een bejaard echtpaar uit Antwerpen kwam om het leven. Er is inmiddels een schrikhek geplaatst, daar waar de weg naar rechts buigt en een fietspad haaks op de weg uit komt.
Geschreven door

De gemeente doet dat op advies van de politie, hoewel uit het onderzoek naar het ongeval niet is gebleken dat de verkeerssituatie in de buurt van de Kapelweg in Hapert gevaarlijk is. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, gaat Bladel toch extra op de bocht in de weg wijzen.
Opheffen duikteamNaar aanleiding van het ongeval ontstond er een discussie of het opheffen van het regionale duikteam van de brandweer wel een goede beslissing was. Zaterdag moest er bijna een uur gewacht worden op een team uit Den Bosch.
In die discussie wil Bladel zich nu niet mengen. De gemeenteraad van Bladel was een van de vijftien raden die in meerderheid instemden met het opheffen van het duikteam. De Veiligheidsregio, die deze bezuinigingsmaatregel voorstelde, evalueert het ongeval in Bladel.
"Mocht evaluatie door de Veiligheidsregio andere inzichten geven, dan komt dit ook in Bladel weer op de agenda van college en gemeenteraad",  aldus de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.