Lars Boom wil slag slaan in tijdrit Eneco Tour in Breda

13 augustus 2014 om 14:29 • Aangepast 21 november 2020 om 23:02
nl
Lars Boom hoopt woensdagmiddag de macht te kunnen grijpen in de Eneco Tour. Een overwinning in de korte tijdrit in de binnenstad van Breda levert hem vrijwel zeker de leiderstrui op.
Profielfoto van
Geschreven door

Boom vertrekt woensdag als één van de favorieten voor de overwinning in de tijdrit. Concurrentie krijgt hij vooral van de Limburger Tom Dumoulin van Giant-Shimano en de Zwitser Fabian Cancellara.

Wachten op privacy instellingen...

Dicht bij etappezegeDinsdag was Boom al dicht bij een etappezege. In zijn woonplaats Vlijmen kwam hij in de eindsprint net te kort en verloor hij van de Tsjech Zdenek Stybar, die daarmee de leiderstrui pakte. Als Boom woensdag de tijdrit in Breda wint, neemt hij de leiding in het algemeen klassement over van Stybar.
De tijdrit in Breda begint woensdag om tien voor twee. Start en finish zijn op de Claudius Prinsenlaan, voor de deur van het stadhuis van Breda. Het parcours loopt onder meer over de Wilhelminasingel naar het Mastbos, waarna de renners weer richting de binnenstad gaan. De finish van Boom en Stybar wordt rond kwart voor vijf verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.