Video

Medewerkers 'in kritieke toestand' naar ziekenhuis na ernstig ongeluk Xycarb Ceramics Helmond

13 augustus 2014 om 15:28 • Aangepast 21 november 2020 om 23:02
nl
Twee medewerkers van het bedrijf Xycarb Ceramics aan de Zuiddijk in Helmond zijn woensdagmiddag onwel geworden nadat er een gas was vrijgekomen in een silo. Ze zijn allebei gereanimeerd. Volgens directeur Peter Spit zijn de medewerkers 'in kritieke toestand' naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van
Geschreven door

Twee ambulances vertrokken onder begeleiding van drie politiemotoren met spoed naar het ziekenhuis. De kruispunten werden door de politie afgezet.
Onderhoudswerkzaamheden aan reactor"Het ongeluk gebeurde tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden aan een reactor. Het onderhoud werd gedaan door twee medewerkers van ons eigen bedrijf", vertelt Spit. "Er zijn verder geen giftige stoffen vrijgekomen."
Volgens de brandweer gaat het om een 'zuurstof verdrijvende stof'. Om welke stof het gaat, is niet bekend. Mogelijk is er koolmonoxide vrijgekomen, maar dat kon de brandweer niet bevestigen.
TraumaheliEen traumaheli kwam ter plaatse. Ook waren er ambulances, brandweer en een meetwagen aanwezig. Rond halfdrie waren de meeste hulpdiensten weer vertrokken. Het onderzoeksteam van de politie deed sporenonderzoek bij het bedrijf.
Het bedrijf Xycarb Ceramics maakt onderdelen voor de elektronische industrie, zoals onderdelen voor LED-lampen. Er werken tweehonderd mensen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.