Video

Slimme handschoen uit Eindhoven moet muis en toetsenbord vervangen

13 augustus 2014 om 18:19
nl
Muis en toetsenbord, we lijken er soms wel aan vastgeplakt. Maar ze hebben niet de toekomst, volgens de uitvinders van Manus Machinae uit Eindhoven. Zij knutselen al enige tijd aan slimme handschoenen, waarmee je computers kunt bedienen. Klinkt als science-fiction? Nou, dat is het niet meer!
Geschreven door

"Het is vooralsnog een fitnesshandschoentje, met daarop een printplaatje, een chip en wat kabeltjes", vertelt Bob Vlemmix vanachter zijn computer. Hij is één van de uitvinders van de 'slimme' handschoen, de zogeheten data glove.
"Je kunt er je pc mee bedienen, net zoals je dat doet met muis en toetsenbord. Ideaal voor virtual-reality, want zo blijf je in de illusie." Het enthousiasme spat van zijn betoog, Vlemmix is er van overtuigd dat zijn vinding een toekomst heeft.
KickstarterMet een paar vrienden heeft Vlemmix de slimme handschoentjes bedacht. Samen vormen ze het bedrijf Manus Machinae. Hun vinding is een Kickstarter-project, dat wil zeggen dat ze online op zoek zijn naar investeerders.
"Natuurlijk is dit een mooie aanvulling op virtual-realitygames, maar het kan ook met gewone games hoor", vertelt Vlemmix. Enkele gebaren zijn voldoende om het gamepersonage op zijn tv te doen lopen, schieten en springen. "Het is even wennen, maar het voelt gelijk natuurlijk aan. Je hoeft niets meer in je handen te hebben, onze software koppelt je bewegingen aan bepaalde commando's."
Niet alleen games"Het zou onverstandig zijn alleen naar games te kijken, onze uitvinding kan ook worden ingezet in de medische wereld of in defensie bijvoorbeeld bij de bediening van drones", fantaseert de jonge uitvinder hardop. "Het lijkt misschien nog allemaal science-fiction, maar met deze simpele handschoentjes bewijzen we dat het steeds dichterbij komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.