Twee trekkers en opleggers van transportverhuurbedrijf in Asten gevonden bij Roemeense grens

13 augustus 2014 om 19:45
nl
Twee trekkers en twee opleggers van Christian Hoefnagels Internationaal Transport BV in Asten zijn teruggevonden bij de Roemeense grens. De bakwagen die werd verhuurd, is nog niet terecht. Dat meldt het bedrijf op Facebook.
Geschreven door

Hoefnagels laat op Facebook weten dat de voertuigen 'niet bij de deur' zijn gevonden. "We zijn gebeld door de verzekering dat de voertuigen bij de Roemeense grens zijn gevonden. Het is nu nog onduidelijk hoe het geregeld wordt dat de trekkers en opleggers weer terugkomen bij ons", vertelt Sanne Hoefnagels.
Hoefnagels verhuurde een bakwagen, twee trekkers en twee opleggers aan het Haagse bedrijf Miro B.V. Dat bedrijf ging er vervolgens met de voertuigen vandoor. Ook BAS Trucks in Veghel werd gedupeerd door hetzelfde bedrijf.
ZoektochtChristian Hoefnagels, eigenaar van het transportbedrijf, is al dagenlang druk bezig om zijn voertuigen terug te krijgen. "De jongens die mijn materiaal kwamen ophalen, hadden hun papieren allemaal op orde. Gelukkig kom je door die papieren wel het nodige te weten over deze mensen."
En zo kwam Christian er achter dat de huurder zou handelen vanuit een pand in Venray. Maar dat bleek niet te kloppen, want het pand stond leeg. Wel kwam Christian in contact met de broer van een van de jongens die de voertuigen ophaalden. "Ik heb dinsdag een woordje gesproken met hem. Woensdagochtend kreeg ik een telefoontje dat ze de trekkers bij de Roemeense grens hadden gevonden. Dus dat gesprek heeft wel gewerkt", vertelt Christian.
Terugkeer laat op zich wachtenDe trekkers en opleggers worden nu in Roemenië beveiligd. Toch kan het nog twee of drie weken duren voordat de voertuigen terug kunnen naar Nederland. "Mijn voertuigen staan nog gesignaleerd dat ze vermist zijn. Een rechter in Roemenië moet die signalering eerst intrekken voordat we weer de grens over mogen."
De bakwagen is nog steeds zoek. Toch heeft Christian goede hoop dat die ook snel weer opduikt. "Ik blijf contact houden met de man die de jongens kent die de voertuigen hebben opgehaald. Zo lang ik niet al mijn spullen terug heb, blijf ik hem bellen."
NepfacturenBAS Trucks schakelde de onderneming Truck Claimers in om de voertuigen te vinden. Dinsdag meldde de site van Truck Claimers dat ‘een aantal voertuigen is teruggevonden bij de Turkse grens. Er werd geprobeerd om deze voertuigen buiten de EU te krijgen. De chauffeurs hadden nepfacturen bij zich van de firma Multistaal uit Den Haag'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.