Video

Lars Boom nieuwe leider in Eneco Tour

13 augustus 2014 om 18:49
nl
Lars Boom is de nieuwe leider in het algemeen klassement van de Eneco Tour. De Vlijmenaar werd woensdag negende in de tijdrit in Breda, maar pakte voldoende seconden op de Tsjech Zdenek Stybar om de leiderstrui van hem over te nemen.
Geschreven door

Boom deed elf minuten en veertien seconden over de tijdrit van 9,6 kilometer van woensdag. Dat was negentien seconden langzamer dan Tom Dumoulin die de tijdrit won. Boom leidt nu in het algemeen klassement met vier seconden voorsprong op Dumoulin en de Italiaan Manuel Quinziato.
"Mijn tijdrit was oké, maar niet echt heel goed", reageerde Boom na afloop. "Maar ik ben de nieuwe leider in het algemeen klassement en dat was mijn doel. Al had ik die trui liever gisteren al gehad toen de etappe in mijn woonplaats Vlijmen finishte."
'Weekend wordt een hel'Zondag finisht de Eneco Tour in Limburg. Het zal voor Boom nog een zware opgave worden om de leiderstrui tot de finish om de schouders te houden, want er staan er nog loodzware etappes op het programma in Vlaanderen, de Ardennen en in Limburg.  "Het weekend wordt een hel", aldus Boom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.