Video

Kinkhoest in West-Brabant in het eerste halfjaar van 2014 flink toegenomen

13 augustus 2014 om 19:52
nl
In het eerste half jaar van 2014 zijn er bij de GGD West-Brabant 300 meldingen van kinkhoest binnengekomen. Dat zijn er nu al bijna 200 meer dan in heel 2013.
Geschreven door

De GGD in West-Brabant maakt zich geen zorgen over de toename van kinkhoest. "Het past in de golfbeweging die bij deze ziekte hoort," zegt arts infectieziekten Godelief van den Hoogen van de GGD West-Brabant. "In dezelfde periode in 2012 hadden we weer meer dan 300 meldingen."
Geen maatregelenEn dus zijn er geen maatregelen nodig, vindt de GGD. "Dan zou het aantal gevallen van kinkhoest landelijk eerst eens flink moeten stijgen," zegt Van den Hoogen. Wel moeten ouders van zuigelingen jonger dan 1 jaar en vrouwen die hoogzwanger zijn goed opletten. "Kleine kinderen kunnen nog niet zo goed hoesten als volwassenen en dus is de ziekte voor hen wel gevaarlijk."
Een verklaring voor de golfbeweging in het aantal meldingen van kinkhoest heeft Van den Hoogen niet. "Mensen laten zich vaccineren, maar de werkzaamheid van het vaccin kan in de loop der jaren afnemen. Ook kan de bacterie zich aanpassen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.