Pantein-Vivent gaat akkoord met sociaal plan en wendt faillissement af - Omroep Brabant

Pantein-Vivent gaat akkoord met sociaal plan en wendt faillissement af

13 augustus 2014 om 21:20
nl
Pantein-Vivent heeft woensdag een akkoord bereikt over het sociaal plan. Daarmee wendt de thuiszorgverlener, die actief is in Noordoost-Brabant, een faillissement af.
Geschreven door

Nagenoeg alle medewerkers steunen het akkoord, dat Pantein-Vivent sloot met vakbond VVT. De organisatie moest wel, omdat er anders een faillissement dreigde.
Honderden verliezen baanIn het sociaal plan staat dat ongeveer 400 van de 2.100 medewerkers hun baan verliezen. Bovendien leveren 900 werknemers 20 procent van hun salaris in, meldt het Brabants Dagblad.
Een woordvoerder van Pantein-Vivent was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. In een schriftelijke verklaring laat de thuiszorgverlener wel weten dat de organisatie nu financieel stabiel is. Dit betekent dat klanten die afhankelijk zijn van Pantein-Vivent, de zorg kunnen behouden.
Tarieven zijn gedaaldPaintein-Vivent zegt dat de ontslagen nodig zijn, omdat de tarieven voor huishoudelijke hulp de laatste jaren zijn gedaald en het aantal uren huishoudelijke hulp is afgenomen. In het nieuwe sociaal plan staat dat de loonschalen worden afgestemd op tarieven die gemeenten momenteel vergoeden.
Eind augustus maakt krijgen werknemers te horen wat de ontslagen persoonlijk voor ze betekenen. Daarnaast zal dan ook duidelijk moeten worden hoeveel medewerkers er precies moeten vrezen voor hun baan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.