Basketbalploeg Toon van Helfteren verliest EK-kwalificatie van Israël

13 augustus 2014 om 23:51
nl
De Nederlandse basketbalmannen hebben hun tweede duel in de EK-kwalificatie verloren. Na de verrassende zege in Samokov op Bulgarije moest Oranje woensdagavond in Groningen buigen voor Israël.
Geschreven door

De ploeg van de geboren Tilburger Toon van Helfteren kon het uiteindelijk niet bijbenen. In MartiniPlaza bleef de ploeg tot het derde kwart bij, maar daarna stopte de productie. De wedstrijd eindigde met 57-66.
Amerikaanse inbrengHet verlies was misschien niet ingecalculeerd maar ook bepaald geen schande. De Israëli's traden aan met twee NBA-spelers: Omri Casspi (Houston Rockets) en Gal Mekel (Dallas Mavericks).
Van Helfteren was voor de 'Amerikaanse inbreng' aangewezen op debutant Kevin Bleeker. De 21-jarige Alkmaarse center, die ruim 4 minuten speeltijd kreeg, komt uit voor Canisius College in Buffalo en dat is nog wel enkele stations verwijderd van de NBA.
Schaftenaar topscoorderRoeland Schaftenaar was woensdagavond met 12 punten de Nederlandse topscorer. Nick Oudendag (11) en De Jong (10) kwamen ook nog in de dubbele cijfers. De eerste onderscheidde zich bovendien met 11 rebounds. Routinier Guy Pnini was bij de opponent het trefzekerst met 16 punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.