Pas op voor kale motordief in Breda die via Marktplaats toeslaat, 'Unieke zaak'

14 augustus 2014 om 01:03
nl
De politie waarschuwt woensdagavond voor een opmerkelijke dief in Breda. De man zou tenminste vier motoreigenaren op dezelfde wijze via Marktplaats hebben bestolen en is nog steeds niet gepakt.
Geschreven door

Het gaat om een dief die het specifiek heeft gemunt op motorfietsen. In één geval stal hij een crossmotor van een 20-jarige man uit Olst, die er jaren voor had moeten werken.
De man uit Olst bood de motor aan en de 'geïnteresseerde' maakte in Breda een proefrit, maar kwam niet meer terug. De schade? Zo'n 3.500 euro. Wie de gedupeerde kan helpen zijn motor terug te vinden, krijgt een beloning van 500 euro.
Zelfde werkwijzePolitiewoordvoerder Willem van Hooijdonk waarschuwde woensdagavond in het SBS-programma Hart van Nederland voor de dief, die steeds weer op dezelfde manier te werk gaat.
"Hij vraagt de verkoper naar een adres te komen om daar een proefrit te maken", zo legt Van Hooijdonk uit aan Omroep Brabant. "Als de verkoper in de straat aankomt, doet de man net alsof hij bijvoorbeeld uit een flat komt lopen. Dit terwijl hij er helemaal niet woont."
Het gaat volgens de woordvoerder om een blanke, kale man van 30 tot 40 jaar oud, die vermoedelijk een tatoeage in zijn nek heeft. De dief werd twee keer op badslippers gezien, wat volgens de politie dan ook een belangrijke aanwijzing is.
Drie keer in BredaDe eerste keer dat de dief toesloeg was in april, in Rijsbergen. Later gebeurde dat nog drie keer in Breda, onder meer in de woonwijk De Heuvel.
"De dader gebruikt steeds een wisselend adres om af te spreken. Aangezien hij dat drie keer in Breda deed, lijkt het er op dat hij bekend is met de omgeving. We weten alleen niet of het ook om een Bredanaar gaat", aldus Van Hooijdonk.
Unieke zaakVolgens de politie gaat het om een unieke zaak. Het komt vaker voor dat iemand na een proefrit in een auto bijvoorbeeld niet terugkomt. "Maar vier keer op deze manier een motor stelen, is nog niet eerder voorgekomen."
De politie sluit niet uit dat door de uitzending van Hart van Nederland er meer gedupeerden zich zullen melden, aldus Van Hooijdonk.
'Hé, da's mijn fiets!'Overigens blijkt Marktplaats regelmatig niet alleen de plek om spullen te verliezen, maar óók om weer terug te vinden. Omroep Brabant zette eerder acht voorbeelden op een rij van dieven die dankzij de verkoopsite tegen de lamp liepen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.