Burgemeester Breda ziet No Harleydag volgend jaar graag terug

14 augustus 2014 om 03:12
nl
Volgend jaar zijn motorrijders die voorheen meededen aan de No Harleydag in Breda weer welkom in de Baroniestad. Dat laat de burgemeester weten na raadsvragen hierover.
Geschreven door

De toertocht is de afgelopen jaren flink in omvang toegenomen. Vorig jaar nog trok de dag zeker zeshonderd motorrijders en een veelvoud aan bezoekers.
De komende 'No Harleydag' zondag in het Bredase centrum mag echter niet doorgaan van burgemeester Peter van der Velden, omdat de organisatie geen vergunning heeft aangevraagd voor het evenement. Die is noodzakelijk, zegt de burgemeester. Op die manier kan de gemeente namelijk van tevoren controleren of alles waarschijnlijk goed en veilig verloopt.
Organisatie gaf niet thuisMet een brief zocht Van der Velden nog contact met de organisator van de No Harleydag voor het aanvragen van een vergunning voor dit jaar, maar die gaf geen reactie. De burgemeester zegt dit jammer te vinden, omdat hij de No Harleydag met 'goedgezinde' motorrijders als een verrijking voor de stad ziet.
Volgend jaar mag er dan ook tóch een No Harleydag plaatsvinden, mits de organisatie bereid is tot het aanvragen van een vergunning. Dit betekent dat er van tevoren niet meer mag worden opgeroepen om zomaar op een dag naar Breda te komen met de motor, aldus de burgemeester na vragen van de VVD.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.