Alsnog doorstart voor Edux in Breda: helft personeel weer aan de slag - Omroep Brabant

Alsnog doorstart voor Edux in Breda: helft personeel weer aan de slag

14 augustus 2014 om 08:22
nl
Edux Onderwijsadvies dat begin juli failliet werd verklaard, maakt een doorstart. Van de 57 ontslagen werknemers kunnen er 27 per direct weer aan de slag. Dat meldt BN DeStem donderdag.
Geschreven door

Het onderwijsadviesbureau, dat voor veel scholen in West-Brabant werkzaam is, kampte al lange tijd met problemen. Door noodgedwongen bezuinigingen liep het aantal opdrachten de afgelopen jaren drastisch terug.
Versoberd contractOnder de gewijzigde naam 'Edux Onderwijspartners' maakt de organisatie een doorstart. De 27 werknemers hebben een ietwat versoberd contract aangeboden gekregen, meldt de krant. Een kleine tien ontslagen medewerkers moet genoegen nemen met een flexibel contract.
Wat er met de rest van het personeel gaat gebeuren is nog niet bekend. Volgens interim-directeur Wilfred van Penski is er nog altijd een markt voor een bedrijf als Edux. Alleen moet er nu niet meer in 'dezelfde volumes' gedacht worden, stelt hij.
Nieuw bedrijfspandHet nieuwe Edux is momenteel op zoek naar een nieuw bedrijfspand. Het huidige, tegenover het NAC-stadion, is volgens Van Peski 'te groot' en 'schreeuwend duur'. De schulden die het bedrijf heeft, worden later afgelost.
Twee jaar geleden kwam Edux ook al in het nieuws omdat de directie destijds op eigen houtje besloot de arbeidsvoorwaarden voor het personeel drastisch te verslechteren. Dat leidde tot woedende reacties bij de vakbonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.