Oud-PSV'er Gerald Vanenburg veroordeeld tot twee weken voorwaardelijke celstraf voor bedreiging ex

14 augustus 2014 om 17:13
nl
Voormalig PSV'er Gerald Vanenburg is voor de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot twee weken voorwaardelijke celstraf. Ook kreeg hij een proeftijd van twee jaar.
Geschreven door

De rechtbank achtte bewezen dat de oud-voetballer uit Eindhoven zijn ex-vrouw heeft bedreigd tijdens de bewuste nacht waarin hij is opgepakt. Hij riep tegen zijn vrouw: 'Ik maak je af'.  De rechter vond de situatie bedreigend voor de ex van de oud-voetballer. Andere bedreigingen legde de rechter naast zich neer.
De mishandeling en bedreigingen van een vriend vindt de rechtbank niet bewezen. Ook voor het vernielen van de ruit is Vanenburg niet veroordeeld.
Grimmige taalHet stel is na een huwelijk van 26 jaar sinds een jaar uit elkaar, maar is officieel nog niet gescheiden. De voormalige profvoetballer kan volgens de officier van justitie maar moeilijke met deze situatie omgaan. Daardoor vervalt hij regelmatig in emotionele buien waarin hij bijvoorbeeld via WhatsApp 'grimmige taal' tegen zijn ex uit.
SpijtVanenburg was nietop de zitting omdat hij niet 'onnodig grievend' aanwezig wilde zijn. Via zijn advocaat liet hij ook weten spijt te hebben van zijn uitingen van woede.
Tegen de oud-voetballer was een taakstraf van 120 uur en één maand voorwaardelijk geëist. Bij de uitspraak hield de rechter rekening met de aandacht die deze zaak al in de media had gekregen.
Ruit vernieldDe 50-jarige Vanenburg werd op 3 mei ’s nachts aangehouden in het Eindhovense stadsdeel Stratum. Die dag zou hij een ruit van het huis van zijn ex-vrouw zou hebben vernield en via dat raam haar huis zou zijn binnengedrongen.
Hij zou in het huis bovendien de nieuwe vriend van zijn voormalige echtgenote hebben bedreigd en mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan ook aangifte. De vrouw deed aangifte van vernieling en ze verklaarde ook dat ze door Vanenburg was bedreigd.
Topvoetballer, maar geen topcoachVanenburg is een van de beste voetballers uit de geschiedenis van PSV. 'Vaantje' veroverde met PSV in 1988 de Europacup I en werd meerdere keren landskampioen en bekerwinnaar. Zijn trainersloopbaan, bij onder meer Helmond Sport en FC Eindhoven, was minder succesvol.
Bij Helmond Sport werd hij in 2007 ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. De Eindhovenaar werd in januari 2008 aangesteld als hoofdtrainer van FC Eindhoven. Drie maanden later volgde ook daar zijn ontslag.
Vanenburg slaat spelerIn de wedstrijd tegen FC Emmen sloegen de stoppen door van Vanenburg. In een woedeaanval deelde hij een klap uit aan FC Emmen-speler Frank Broers. De trainer van FC Eindhoven werd vijf wedstrijden geschorst. Met die klap eindigde ook de trainerscarrière van Vanenburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.