Zoon karateka Jan Knobel uit Roosendaal: 'Mijn vader wist niet van drugssmokkel en is er ingeluisd'

14 augustus 2014 om 13:36
nl
“De oplegger waarmee mijn vader reed was na het laden verzegeld door de klant. Hij kan de drugs er zelf niet in hebben gestopt.” Voor zoon Anthon Knobel staat het buiten kijf dat zijn vader onschuldig is. “Vroeger zei hij altijd tegen mij dat mocht ik ooit met drugs in aanraking zou komen, hij allebei mijn benen zou breken. En dan zou hij nu zoiets gedaan hebben? Dat bestaat niet!”
Geschreven door

Drie keer per week mag de internationaal bekende karateleraar Jan Knobel bezoek ontvangen. En dat krijgt hij ook. Zoon Anthon steekt zaterdag het kanaal weer over. De vrouw van Jan Knobel gaat zo vaak als ze kan. Zoon Anthon: “Mijn ouders zijn 42 jaar getrouwd. Ze mist hem verschrikkelijk.”
Cocaïne, heroïne en amfetamineAl sinds 8 juli zit Knobel vast in Engeland. Met een lading sportschoenen was hij op weg in een vrachtwagen, die in Duitsland geregistreerd staat. Hij was op weg naar een klant in Engeland. Bij de Kanaaltunnel in Coquelles, Frankrijk werd zijn truck aangehouden. In de oplegger werd 12,5 kilo cocaïne, 4 kilo heroïne en 3,5 kilo amfetamine ontdekt. Twintig kilo in totaal, met een straatwaarde van ruim 1,2 miljoen euro.
De advocaat van de familie Knobel probeert de karateka op borgtocht vrij te krijgen. Met als belangrijkste argument de verzegelde oplegger. Tot op heden zonder resultaat. Het ziet ernaar uit dat Knobel zijn cel voorlopig niet kan verlaten. Zoon Anthon: “Half september krijgt onze advocaat zoals het er nu uitziet alle stukken uit Engeland toegestuurd. Half oktober wordt dan besloten of er een zaak komt tegen mijn vader. Als die er komt, zal dat waarschijnlijk in januari volgend jaar zijn.” Justitie in Engeland laat weten dat Knobel op 13 oktober weer voor de rechter moet verschijnen.
Slechte omstandighedenOver de gemoedstoestand van zijn vader zegt Knobel junior: “Mijn vader weet vanuit de karatesport goed hoe hij rustig kan blijven. Hij houdt zich goed.” Toch spreekt het voor zich dat de familie Knobel enorm baalt van de situatie. Temeer omdat de omstandigheden in de Engelse gevangenis waar Knobel zit, niet al te best zouden zijn.
“Het stinkt er, het eten is slecht, het is er smerig. Twee keer per dag mag mijn vader een half uur uit zijn cel. Je wenst het je hond nog niet toe. Ik heb Amnesty International een mail gestuurd, want er is ook nog zoiets als mensenrechten. Maar ik heb geen antwoord gekregen.”
BliksemafleiderNatuurlijk heeft zoon Anthon zijn vader gevraagd wat er volgens hem precies gebeurd is in juli van dit jaar. “Mijn vader denkt hetzelfde als ik. Dat iemand hem erin geluisd heeft. We denken dat er misschien ergens in de buurt van mijn vader nog een vrachtwagen reed met drugs. Misschien wel een grotere partij. En dat mijn vader de bliksemafleider was.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.