Doelpuntenmachine Jack Tuyp op huurbasis naar Helmond Sport

14 augustus 2014 om 13:47
nl
Helmond Sport huurt de 30-jarige spits Jack Tuyp dit seizoen van de Hongaarse ploeg Ferencváros. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgehandeld, kan de aanvaller zijn debuut maken voor Helmond Sport.
Geschreven door

Tuyp bracht een groot deel van zijn carrière door bij FC Volendam, de club waarbij hij drie keer topscorer van de Jupiler League werd (2008, 2012 en 2013). De Volendammer werd vorig jaar bovendien gekozen tot beste speler van de eerste divisie. Hij ging vervolgens in Hongarije op avontuur bij Ferencváros, maar dat werd geen succes, net zoals zijn korte uitstapje naar FC Groningen in 2004 en 2005.
Geen succes in HongarijeIn Hongarije wilde het niet vlotten met Tuyp. Hij maakte in zeven optredens slechts een treffer en werd teruggezet naar het beloftenteam. Helmond Sport was lange tijd op zoek naar een spits. De club raakte de aanvallers Davy Brouwers en Serhat Koç deze zomer namelijk kwijt.
Onduidelijk is nog wanneer Tuyp aansluit bij de ploeg van trainer Jan van Dijk. Wel meldt  RTV Noord Holland dat de aanvaller pas vrijdag naar Nederland vliegt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.