Drie Eindhovenaren opgepakt voor 50 ramkraken bij supermarkten en drogisterijen

14 augustus 2014 om 17:36
nl
Drie Eindhovenaren (21, 22 en 22 jaar) zijn woensdagochtend opgepakt op verdenking van zeker vijftig ramkraken bij supermarkten en drogisterijen. De drie verdachten zijn thuis aangehouden. Bij die actie zette de politie vijftig agenten in.
Geschreven door

De ramkraken werden onder andere gepleegd in Budel, Bergeijk, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Schijndel, Oss, Boekel, Someren en Eersel. In de meeste gevallen waren filialen van Albert Heijn en Kruidvat het doelwit.
Sigaretten en parfumDe laatste twee kraken werden gepleegd in de avond voor de aanhouding. Bij de ramkraken had het trio het vooral gemunt op sigaretten en parfum. De politie schat dat er voor enkele tonnen aan euro's is buitgemaakt.
De huizen van de drie verdachten werden ook doorzocht. Daarbij werden spullen gevonden die bij de laatste kraken waren buitgemaakt. Ook werden drie auto’s in beslag genomen.  
Steen door glazen puiDe verdachten maakten bij de ramkraken steeds gebruik van dezelfde methode door eerst een steen door een glazen pui te gooien. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
De drie verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.