Video

'Bizar': miljoenen kostend sportpark Eindhoven na vier jaar nog steeds niet in gebruik

14 augustus 2014 om 19:13 • Aangepast 21 november 2020 om 23:01
nl
Wie de situatie bekijkt denkt dat het om een slechte grap gaat. Een nieuwe lege tribune kijkt uit op een uit onkruid bestaand oerwoud. Wat het nieuwe hoofdveld moest worden van de voetbalclub RKVV in Tongelre in Eindhoven ligt er al vier jaar ongebruikt bij en volgens Henk Krol van het Ouderen Appèl, kostte het park de gemeente miljoenen. "Bizar is het."
Profielfoto van
Geschreven door

"Het zou om ruim zes miljoen euro gaan, maar zeker weten doe ik dat niet en daarom heb ik raadsvragen gesteld", zo zegt Krol. De gemeente is eigenaar van de grond en de club huurt het terrein.
'Waar het aan ligt? Geen idee'De club RKVV is beloofd dat er een nieuwe woonwijk zou komen die mogelijk voor nieuwe aanwas zou zorgen in combinatie met het nieuwe sportpark, maar die belofte is de gemeente en bouwbedrijf Ballast Nedam nooit nagekomen. "Waar dat aan ligt? Geen idee. Al vier jaar is de status ongewijzigd en ik heb er al vaak over gebeld, maar je wordt van het kastje naar de muur gestuurd", aldus Gijs van Geffen van de club.
Krol heeft zo zijn vermoedens. Volgens hem is het terrein ernstig vervuild en moet het eerst worden gesaneerd. Ook zitten de bewoners van het woonwagenkamp op de locatie waar de nieuwe huizen moeten komen en die mensen willen niet weg en dus gebeurt er niks.
Het lachertje van Nederland"Het is ongelofelijk. Straks worden we nog het lachertje van Nederland. Het is nu net of de tribune verkeerd om is gebouwd, omdat aan de achterkant twee velden liggen die wel in gebruik zijn. Het lijkt wel een grap, maar we nemen dit heel serieus", zo zegt Krol.

Wachten op privacy instellingen...

Niet alleen het sportveld zou vervuild zijn, maar het hele gebied. Als die vermoedens waar blijken is dat zorgwekkend, vindt Krol. "Het Ouderen Appèl wil de onderste steen boven krijgen. Er staat in de buurt ook een noodgebouw van basisschool 't Karregat. Naast vervuilde grond, waar volgens de GGD kankerverwekkende stoffen in zitten. Die situatie lijkt me niet wenselijk."
Geen reactieDe gemeente wil niet reageren op de kwestie, omdat er raadsvragen zijn gesteld. "We willen die eerst beantwoorden, voordat we de pers te woord staan", zo zegt een woordvoerster.
Ook het bouwbedrijf Ballast Nedam kan geen duidelijkheid geven over waarom het sportpark nog steeds niet af is. "De mensen die over dat project gaan, zijn deze week nog met vakantie", aldus het bouwbedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.