Jourian Bax uit Elshout zet Lego-stadion van RKC Waalwijk in huiskamer

14 augustus 2014 om 19:45
nl
Jourian Bax uit Elshout is het stadion van RKC Waalwijk aan het nabouwen met Lego. De 22-jarige Bax is al vanaf zijn jeugd fan van de voetbalclub en gebruikt de woonkamer van zijn ouders om het Mandemakers Stadion te laten verrijzen.
Geschreven door

Eigenlijk wil de moeder van Bax dat de werkzaamheden op zolder worden voortgezet. Het stadion van Lego is 2,5 bij 2,5 meter. "Maar met mijn charmes heb ik het voor elkaar gekregen dat het in de kamer mag blijven liggen", aldus de bouwer.
Het contouren van het stadion zijn op bovenstaande foto al goed te zien. "Maar voor mijn gevoel ben ik nog lang niet klaar", meent Bax.
Vierduizend euro"Het is ook een enorm dure aangelegenheid", vervolgt hij. "Ik moet steeds onderdelen aanschaffen en dat is niet goedkoop." De inschatting is dat het stadion in Lego zo'n 4000 euro zal kosten. "Dan is hij echt helemaal af."
Bij RKC Waalwijk zijn ze op de hoogte van de bouwkunsten van de supporter. "De kans bestaat dat ik hem in de fanshop tentoon mag stellen, als hij helemaal af is."
300 uur aan werkAl van jongs af aan is Bax bezig met Lego. "Maar dit is voor de eerste keer dat ik een stadion bouw. Een enorm leuke hobby, die veel tijd vergt. Als ik het in moet schatten, heb ik er tot nu toe al 300 uur aan gewerkt. Maar het is het waard."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.