'Polder Express' gaat rijden voor senioren in Gemert: 'Anders komen ze het dorp niet uit'

14 augustus 2014 om 20:41
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Polder Express gaat voor oudjes rijden in Gemert
Inwoners van verzorgingshuis Ruijschenberg uit Gemert die in een rolstoel zitten, kunnen binnenkort wat vaker op pad. Wim Biemans heeft namelijk gezorgd voor de speciale 'Polder Express'. Hij heeft het gevaarte, dat wordt voortgetrokken door een tractor, zelf gebouwd. "De rolstoelers kwamen bijna nooit het dorp uit, daar moest ik iets aan doen."

Het was Wim Biemans, zelf 75 jaar, al een tijdje een doorn in het oog. De bewoners van verzorgingshuis De Ruijschenberg die in een rolstoel zitten, kwamen amper buiten het dorp. Dat moest anders. Hij tikte een onderstel van een oude stacaravan op de kop en bouwde er eigenhandig een door een tractor aangetrokken vervoersmiddel voor twintig rolstoelers van.
"Die mensen in een rolstoel zitten daar maar", zegt Biemans. "Soms worden ze een beetje door het dorp gereden, maar verder gebeurt er weinig. Ik vond dat het anders moest. Nu is er de Polder Express. We gaan ermee door Gemert en het buitengebied rijden."
TweedehandsBiemans heeft voor de bouw van de Polder Express gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen. Hij deed er een jaar over. De 75-jarige moest inventief zijn. "De invalide-lift heb ik via internet. Marktplaats ja."
De bewoners zijn blij met het initiatief van Biemans. Donderdag maakten zij voor het eerst een ritje met de Polder Express. "Geweldig", glundert een bewoonster. "Het dorp dat hoeft voor mij niet", zegt een ander. "Maar door het gebied achteraf is leuk."

Wachten op privacy instellingen...