Omstreden gsm-mast van dertig meter hoog mag blijven staan in Etten-Leur

14 augustus 2014 om 21:19
nl
De omstreden zendmast aan de Zundertseweg in Etten-Leur, een gevaarte van dertig meter hoog, mag blijven staan. Een hoger beroep van een familie tegen de huidige locatie ving pas bot bij de Raad van State. Dit betekent dat een eind komt aan een jarenlange zaak.
Geschreven door

De familie kreeg twee jaar geleden te horen dat KPN van de gemeente een gsm-mast mocht neerzetten naast hun bouwgrond aan de Zundertseweg, die eerder was aangekocht. Het echtpaar woonde toen alleen nog in Sprundel en had de gemeentelijke publicatie hierover in een lokale krant, de Etten-Leurse Bode, niet gelezen.
Het echtpaar was bijzonder ontstemd toen het hoorde over de zendmast. De familie vond dat de gemeente ze beter had moeten informeren. Ook andere omwonenden waren niet blij met de komst van het gevaarte.
Hoger beroep misluktDe familie diende klachten in bij de gemeente, maar het college van B en W verklaarde die ongegrond omdat ze buiten de bezwarentermijn waren ingediend. Een beroep van het echtpaar bij de rechtbank liep op niets uit.
Nu heeft de Raad van State in Den Haag eveneens bepaald dat de mast mag blijven staan, schrijft BN DeStem donderdag op basis van de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.