Wat laat ik doen met mijn huisdier als ik ben overleden? Waalre heeft het antwoord - Omroep Brabant

Wat laat ik doen met mijn huisdier als ik ben overleden? Waalre heeft het antwoord

14 augustus 2014 om 22:59
nl
Ouderen schaffen over het algemeen geen huisdieren meer aan. Want, zo is de gedachte, wie zorgt er voor het diertje als ik er niet meer ben? De gemeente Waalre en een lokaal dierenasiel hebben daar nu een oplossing voor: de opvanggarantie.
Geschreven door

Het gaat om een proef, die in oktober van start gaat en tot eind volgend jaar duurt. De pilot betekent dat ouderen een huisdier kunnen aanschaffen en, eventueel na hun overlijden, kunnen laten terugbrengen naar het asiel. Daar zal een nieuwe eigenaar voor het dier worden gezocht.
Met de proef bij dierenasiel de Doornakkers in Eindhoven wil de gemeente Waalre ouderen over de streep trekken om ook op latere leeftijd een hond of kat aan te schaffen. Daar zouden ze baat bij hebben, want een huisdier neemt het gevoel van eenzaamheid grotendeels weg.
Garantie niet gratisHet terugbrengen van het diertje jaren later, de opvanggarantie, is overigens niet gratis. Wie geïnteresseerd is, moet namelijk eenmalig vijfhonderd euro betalen bij aanschaf. Volgens het dierenasiel is dat geld hard nodig als het baasje er niet meer is.
"Als iemand nu een dier adopteert en die komt over acht jaar terug, dan is dat dier ook bejaard. Dan heb je meer medische kwalen en dus ook meer kosten. Met dat bedrag kunnen de medische kosten dan worden betaald", zo laat het asiel weten aan Studio040.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=4EIPrnlDMmU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.