Video

Vrouw vindt haar honden thuis in plas bloed: onrust in Mierlo na mogelijke vergiftiging

15 augustus 2014 om 10:40
nl
Ze zag haar honden donderdagochtend tijdens het uitlaten op iets kauwen. Dat gebeurde wel eens vaker en dus zag Marion Steinmann uit Mierlo daar geen kwaad in. Maar de waarheid haalde haar genadeloos in.
Geschreven door

Enkele uren later waren haar geliefde dwergschnauzers, de kerngezonde Ayla en Femmie, dood. Steinmann vond ze bij haar thuis. In een plas bloed. Vergiftigd, denkt haar zoon Sander uit Geldrop. "De omstandigheden zijn verdacht."
'Er klopte iets niet'De elf- en dertienjarige Ayla en Femmie werden uitgelaten bij een losloopterrein bij de Torenweg. "Ze eten wel vaker weggegooide etensresten in de struiken. Thuis aten ze nog brokjes, waarna mijn moeder is gaan werken. Ayla en Femmie gingen zoals altijd naar de garage, waar hun mandje staat. Toen viel het mijn moeder al op dat ze een beetje sloom waren."
Steinmann voelde dat er iets niet klopte. "Mijn moeder kreeg een onbehaaglijk gevoel en is naar huis gegaan met een collega. Daar trof ze de hondjes in een plas bloed aan", zo legt haar zoon, die overstuur door zijn moeder werd gebeld, verder uit.
Vermoedelijk rattengifHet is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wat de hondjes aten. Toch heeft het er alle schijn van dat ze zijn vergiftigd, laat ook de dierenarts weten. Hij gaat uit van ratten- of mollengif. "Ook het feit dat het hierbij niet om één, maar twee kerngezonde hondjes tegelijk ging, maakt het verdacht."
Verdrietig en woedend zijn ze, nadat hun geliefde honden uit het leven zijn weggerukt. Het liefst willen Steinmann en haar man dan ook dat de mogelijke dader wordt gepakt. Een autopsie hebben ze niet willen laten verrichten. Dat zou alleen maar voor meer verdriet zorgen.
Aangifte bij politie"De hondjes krijgen ze er niet mee terug. Ook is de kans natuurlijk erg klein dat vergiftiging kan worden bewezen en de dader kan worden gepakt. Maar we proberen op deze manier vooral andere hondenbezitters te waarschuwen. Misschien dat ze iets zien."
De familie Steinmann deed donderdag aangifte bij de politie. Die zette de Dierenpolitie op de zaak en ook de gemeente is ingelicht. "Mensen hebben niet altijd door wat honden voor sommigen kunnen betekenen. Ze namen Ayla en Femmie overal mee naartoe."
Mierlo ongerustMierlo is klein en de tamtam draait intussen volle toeren. Een waarschuwing op Facebook is al meer dan zevenhonderd keer gedeeld. "Het leeft hier." Dier en Dokter Mierlo Helmond heeft eveneens een waarschuwing geplaatst.
Inwoners die een hond of kat hebben die plots bloederige ontlasting heeft, lusteloos is of moet braken, doen er goed aan meteen actie te ondernemen. "Wij hebben voorzorgmaatregelen genomen. We zullen uw hond laten braken en hem een injectie toedienen. Hoe eerder dit gebeurt, hoe groter de kans is op overleven."
Ook hond dood in Wouwse PlantageIn Wouwse Plantage vond vorige week ook een hond de dood nadat die landbouwgif had gegeten. De vergiftiging ging gepaard met een inbraak in een schuurtje aan de Mariabaan.
De eigenaresse waarschuwt anderen in een Facebook-bericht voor de situatie. Haar hond kreeg Aldicarb binnen, een verboden chemisch bestrijdingsmiddel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.