Video

Stel uit Bergen op Zoom verdwaalt op vulkaan in Italië en moet worden gered

15 augustus 2014 om 01:24
nl
Italiaanse reddingswerkers hebben een stel uit Bergen op Zoom van de Italiaanse vulkaan Etna, de actiefste van Europa, gered. De twee waren 's nachts de vulkaan opgegaan om foto's te maken, maar konden de weg niet meer terugvinden.
Geschreven door

Het gaat om fractiemedewerker Marcel Mulder van de politieke partij BSD en zijn vriendin Ellen Bos. Ze wilden foto's maken van de opspattende lava. "Die foto's hebben we, hele mooie zelfs, maar op de terugweg liepen we verkeerd", vertelt Mulder.
Opeens verdwaaldDe twee verdwaalden toen ze om drie uur 's nachts terug wilden gaan naar de plek waar ze hun scooter hadden geparkeerd. Mulder en zijn vriendin besloten toen te wachten tot het licht werd.
Maar ze hadden maar een beperkte hoeveelheid water bij zich en de temperatuur zou oplopen tot veertig graden. Dus hebben ze uiteindelijk de reddingsdienst maar gebeld, aldus Mulder.
Veel hulpdienstenDe Italianen twijfelden geen moment en rukten massaal uit. Ze zetten een helikopter, honden en verschillende reddingsteams in. Door het telefoonsignaal van Mulder te traceren, konden ze het stel uiteindelijk vinden.
"We hadden via de telefoon het advies gekregen om weer naar boven te klimmen en zo konden we zien hoe we wel moesten lopen. We waren eigenlijk nog maar een paar meter van onze scooter vandaan toen we een reddingshond zagen."
Erg geschrokkenMulder is vrij nuchter over het hele avontuur. Hij en zijn vriendin zijn vooral erg geschrokken van de grote hoeveelheid reddingswerkers en hulphonden die hen kwamen redden.
"Je verwacht niet dat zoiets gebeurt. We waren goed voorbereid, hadden ook een gps bij ons. Ik snap wel dat ze met zoveel uitrukten om ons te vinden, maar we hoefden dus eigenlijk alleen maar de gps-coördinaten te weten."
Breed uitgemetenDe reddingsactie werd breed uitgemeten in de Italiaanse kranten en was zelfs op de Italiaanse televisie te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.