Een nieuwe spits voor Willem II? Bruno Andrade vindt het niet nodig

15 augustus 2014 om 08:00
nl
Als het aan Willem II-trainer Jurgen Streppel ligt, is zijn werkgever deze zomer nog niet uitgewinkeld. De oefenmeester zou graag zien dat er verdedigende en aanvallende versterking naar Tilburg komt. Voor spits Bruno Andrade hoeft de nieuwe aanvaller niet zo nodig te komen.
Geschreven door

Andrade maakte indruk in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen PSV. "Het ging inderdaad goed en ik heb aan de wedstrijd een heerlijk gevoel overgehouden." De Braziliaan maakte het enige Tilburgse doelpunt in het met 1-3 verloren duel.
'Wil de nieuwe nummer negen worden'"Terell Ondaan, Ben Sahar en ik wisselden tegen PSV vaak van positie en vulden elkaar goed aan." Andrade, die normaal op de flanken speelt, stond zelfs enige tijd centraal in de spits. "Dat beviel goed. Ik wil best de nieuwe nummer negen van Willem II worden."
Voor Andrade hoeft er dus geen nieuwe spits te komen. Streppel wil wel een aanvallende versterking. Hij heeft naar eigen zeggen nu in de voorhoede de beschikking over 'vier cowboys'. "Die kunnen op alle posities in de aanval uit de voeten." De trainer ziet er graag een vijfde cowboy bijkomen. "We zoeken dus niet specifiek een centrumspits."
"Door geldgebrek moeten onze aankopen inzetbaar zijn op meerdere posities", legt Streppel uit. "Maar we gaan duidelijk voor kwaliteit in plaats van kwantiteit."
FC Utrecht-uitVoor de Tilburgers staat dit weekeinde, nog zonder extra spits, een lastige wedstrijd op het programma: uit tegen FC Utrecht. "Dat is een grote club", zegt Andrade. "We zullen het er moeilijk krijgen, maar willen winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.